Siirry sisältöön

Mielihyvin duunissa -hanke vieraili Huomenta Suomessa

Asiantuntija Ruusa Hentilä ja kehittäjänuori Romi Hankaankorpi puhuivat haastattelussa kohtaamisen ja yksilöllisen huomioimisen tärkeydestä.

Mielihyvin duunissa -hankkeen asiantuntija Ruusa Hentilä Väestöliiton Hyvinvointi Oy:stä ja kehittäjänuori Romi Hankaankorpi vierailivat maanantaina 15.4. MTV:n Huomenta Suomessa puhumassa nuorista työelämässä.

”Olisi tärkeä huomioida, että kun otetaan nuori työpaikalla vastaan, otetaan hänet vastaan myös siinä elämäntilanteessa. Nuori voi olla täysin kokematon työelämästä ja silloin pelkkä työhön perehdytys ei ole välttämättä riittävää tukea nuorelle”, Hentilä muistuttaa haastattelussa.

Sosionomiksi ammattikorkeakoulussa opiskellut Hankaankorpi aloitti opintojen rinnalla työt, mikä johti lopulta uupumiseen ja sekä opinnoista että työelämästä putoamiseen. Päästyään kuntoutukseen, hänet napattiin hankkeen kehittäjänuorten ryhmään tuomaan työnantajille ensikäden tietoa nuorten työntekijöiden tarpeista.

Hankaankorven mukaan nuoret kaipaavat työnantajilta yksilöllistämistä, avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Kehittäjänuorten ryhmässä on puhuttu esimerkiksi siitä, miten tärkeä perehdytyksessä on huomioida nuorten yksilölliset tarpeet. Kaikille ei sovi pelkkä perehdytyskansion lukeminen.

Niille nuorille, jotka kipuilevat tulevaisuuden työelämän suhteen, Hankaankorvella on selkeä viesti:

”Haluaisin sanoa, että pitäkää puolenne. Teillä on oikeus saada hyvinvointia niin yksityiselämässä kuin työelämässäkin. Se saattaa olla asia, jonka kanssa pitää tapella tällä hetkellä, mutta se on saavutettavissa.”

Katso haastattelu täältä!

Tutustu hankkeen maksuttomiin tapahtumiin ja koulutuksiin täällä!