Tarjoamme työnantajille työkaluja ja osaamista nuorten työntekijöiden tukemiseen
Nuorten työhyvinvoinnin johtaminen
Katso Dosentti Marja-Liisa Mankan luento nuoren työhyvinvoinnin johtamisesta, joka avaa uusien sukupolvien tarpeita ja toiveita.
Mielihyvin duunissa -koulutukset ja työpajat
Kuuntele Psykologinen turvallisuus ja rakentava kommunikaatio työpaikoilla -podcast. Aiheesta keskustelevat rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja, terapeutti Ruusa Hentilä ja psykologi, psykoterapeutti Leena Boltar. Podcastissa keskustellaan teemoista, jotka nousevat esiin työpajoissamme. Kuuntele jakso täältä (linkki Spotify:hin)
Kuuntele hankkeen toinen podcast-jakso Nuori työntekijä ja psykologinen turvallisuus. Aiheesta keskustelevat Oral hammaslääkärien HR-johtaja Sara Mäki-Kala ja asiantuntijamme, terapeutti Aku Hentilä. Spotify-linkki jaksoon
Kuuntele nyt hankkeen kolmas podcast-jakso Nuorten puheenvuoro – turvallinen työpaikka. Kuulemme kahden nuoren Saagan ja Danten kokemuksia työelämästä ja niistä keinoista joilla luodaan toimiva ja turvallinen työpaikka nuorille. Nuorten kanssa aiheesta juttelemassa asiantuntijamme Ruusa Hentilä. Spotify-linkki jaksoon
Podcastimme neljännessä jaksossa Nuorten hyvinvointi työnantajan valttikortiksi Väestöliiton Hyvinvoinnin asiantuntija Ruusa Hentilä ja Diakonia ammattikorkeakoulun erityisasiantuntija Jaana Toikkanen keskustelevat nuorten siirtymisestä työelämään ja niistä keinoista, joilla työnantaja ja työyhteisö voivat edesauttaa nuoren työelämään siirtymisen onnistumista. Podcastin käsikirjoittajat: Ruusa Hentilä, Väestöliiton Hyvinvointi Oy ja Jaana Toikkanen, Diakonia-ammattikorkeakoulu. Spotify-linkki jaksoon
Viidennessä podcast-jaksossa Kuormitus ja palautuminen työpaikalla Väestöliiton Hyvinvoinnin asiantuntija, terapeutti Aku Hentilä ja Kids Factory Oy:n perustaja Teemu Koho juttelevat työntekijöiden kuormituksesta ja palautumisesta erityisesti tapahtuma-alan yrityksen kannalta. Spotify-linkki jaksoon
Tervetuloa mukaan maksuttomiin koulutuksiimme! Tutustu Mielihyvin duunissa –webinaareihin ja ilmoittaudu mukaan.
Itseopiskeltavat verkkokurssit opinnoissa jaksamisesta, työelämästä ja mielenterveyden ongelmista
Haluatko laajentaa osaamistasi ja ymmärrystäsi nuortenkin mielenterveyttä kuormittavista asioista − kokemusnäkökulmalla? Mielenterveyden keskusliiton maksuttomat ja kaikille avoimet verkkokurssit tarjoavat pohdittavaa ja lisätietoa myös mielenterveysongelmia kokeneita ihmisiä työssään kohtaaville ammattilaisille. Aiheina opiskelu, työelämä, ahdistus, masennus ja traumat. Kursseja voi käydä koska tahansa, täysin omaan tahtiin.
Lue lisää Mielenterveyden keskusliiton sivuilta ja ilmoittaudu kursseille!
Vinkkaa nuorelle Zekki.fi
Zekki – Miten sulla menee on nuorille suunnattu ilmainen ja anonyymi hyvinvointikartoitus. Ensin vastataan 10 kysymykseen. Sen jälkeen Zekki kertoo, mitkä oman elämän osa-alueet antavat itselle voimia ja mihin osa-alueisiin taas voisi hakea vahvistusta. Zekki neuvoo, mistä nuori voi saada lisätietoja ja vinkkejä omaan tilanteeseen sopivista palveluista.
Nämä ja paljon muuta kiinnostavaa löydät Materiaalipankistamme!
Työkykykoordinaattorikoulutusta työnantajille
Kehitimme hankkeen puitteissa työnantajille kohdistettua 10-osaista työkykykoordinaattorikoulutusta. Syksyllä 2023 järjestetyn koulutuksen tavoitteena oli kehittää työelämän asiantuntijoita, jotka tuntevat palvelujärjestelmän, käyttävät työssään ratkaisukeskeistä työotetta ja rakentavat verkostoja etenkin nuoren työntekijän ja työpaikan hyväksi eri yhteistyötahojen kanssa.
Kehitämme edelleen työkykykoordinaattoreille suunnattuja maksuttomia täydennyskoulutuksia ja verkostoa! Täydennyskoulutukset löydät tapahtumakalenterista.
Liity työkykykoordinaattoreiden verkostoon Kuntoutussäätiön sivuilta!