Siirry sisältöön

Tarjoamme työnantajille työkaluja ja osaamista nuorten työntekijöiden tukemiseen

Mielihyvin duunissa -koulutukset ja työpajat

Kuuntele Psykologinen turvallisuus ja rakentava kommunikaatio työpaikoilla -podcast. Aiheesta keskustelevat rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja, terapeutti Ruusa Hentilä ja psykologi, psykoterapeutti Leena Boltar. Podcastissa keskustellaan teemoista, jotka nousevat esiin työpajoissamme.

Tervetuloa mukaan maksuttomiin koulutuksiimme! Tutustu Mielihyvin duunissa –webinaareihin ja työpajoihin ja ilmoittaudu mukaan.

Marian videoterveiset työnantajille

”Nuori kannattaa kohdata turvallisesti ja empaattisesti. Työpaikoilla olisi tärkeää luoda turvallinen ilmapiiri, jossa nuori tulee kuulluksi. Tällöin työ ei tunnu ylitsepääsemättömältä. Varsinkin työsuhteen alussa olisi tosi tärkeää saada tiivistä tukea. Jos alussa jää ilman tukea, se kasvattaa kynnystä avun hakemiselle ja vaikeuttaa töissä pysymistä.”

Itseopiskeltavat verkkokurssit opinnoissa jaksamisesta, työelämästä ja mielenterveyden ongelmista

Haluatko laajentaa osaamistasi ja ymmärrystäsi nuortenkin mielenterveyttä kuormittavista asioista − kokemusnäkökulmalla? Mielenterveyden keskusliiton maksuttomat ja kaikille avoimet verkkokurssit tarjoavat pohdittavaa ja lisätietoa myös mielenterveysongelmia kokeneita ihmisiä työssään kohtaaville ammattilaisille. Aiheina opiskelu, työelämä, ahdistus, masennus ja traumat. Kursseja voi käydä koska tahansa, täysin omaan tahtiin.

Lue lisää ja ilmoittaudu kursseille täältä!

Vinkkaa nuorelle Zekki.fi

Zekki – Miten sulla menee on nuorille suunnattu ilmainen ja anonyymi hyvinvointikartoitus. Ensin vastataan 10 kysymykseen. Sen jälkeen Zekki kertoo, mitkä oman elämän osa-alueet antavat itselle voimia ja mihin osa-alueisiin taas voisi hakea vahvistusta. Zekki neuvoo, mistä nuori voi saada lisätietoja ja vinkkejä omaan tilanteeseen sopivista palveluista.

Tee testi täällä!

Työkykykoordinaattorikoulutusta työnantajille

Kehitimme hankkeen puitteissa työnantajille kohdistettua 10-osaista työkykykoordinaattorikoulutusta. Syksyllä 2023 järjestetyn koulutuksen tavoitteena oli kehittää työelämän asiantuntijoita, jotka tuntevat palvelujärjestelmän, käyttävät työssään ratkaisukeskeistä työotetta ja rakentavat verkostoja etenkin nuoren työntekijän ja työpaikan hyväksi eri yhteistyötahojen kanssa.

Kehitämme edelleen työkykykoordinaattoreille suunnattuja maksuttomia täydennyskoulutuksia ja verkostoa! Täydennyskoulutukset löydät tapahtumakalenterista.

Liity työkykykoordinaattoreiden verkostoon täällä!