Siirry sisältöön

Tietoa hankkeesta

Silta-Valmennusyhdistyksen koordinoiman ja Diakonia-ammattikorkeakoulun, Kuntoutussäätiön, Mielenterveyden keskusliiton, Tampereen ammattikorkeakoulun, Valo-Valmennusyhdistyksen, Vaasan yliopiston ja Väestöliiton Hyvinvointi Oy:n osatoteuttamassa Mielihyvin duunissa -hankkeessa nuorille tarjotaan matalan kynnyksen mielenterveyttä vahvistavaa tukea sekä työpaikkojen esihenkilöille työkaluja ja osaamista nuorten työntekijöiden tukemiseen.

Hankkeen kohderyhmänä ovat työuransa alussa tai sille siirtymässä olevat nuoret sekä heidän esihenkilönsä. Hankkeessa huomioidaan myös toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret ja heidän kouluttajansa. Koulusta työelämään siirtyminen on tärkeä nivelvaihe työuralla ja työelämätaitojen vahvistaminen on yksi hankkeen tavoitteista.

Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa tätä hanketta Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineestä (RRF) osana Suomen Kestävän kasvun ohjelmaa (Mielenterveys ja työkyky työllisyyden ja tuottavuuden edellytyksenä). Kestävän kasvun ohjelman rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (Next Generation EU). Mielenterveys- ja työkyky -kokonaisuus on osa toimenpiteitä, joilla vauhditetaan työllisyysasteen ja osaamistason nostamista kestävän kasvun vauhdittamiseksi. Investoinnin tavoitteena on koronaepidemian aiheuttamien hyvinvointierojen tasaaminen työpaikoilla.

Hanke on käynnissä 1.9.2023-31.3.2025.