Siirry sisältöön

Työpajoissa vahvistetaan työyhteisön vastaanottokykyä

Graafisia kuvioita kermanvärisellä pohjalla

Mielihyvin duunissa -hanke tarjoaa työyhteisöille maksuttomia työpajoja, joiden ideana on vahvistaa työyhteisön vastaanottokykyä. Työpajat sisältävät osallistavaa ja voimavarakeskeistä työskentelyä sekä asiantuntijoiden alustuksia ja ratkaisukeskeisiä ryhmätöitä. Koulutukset järjestävät Kuntoutussäätiö ja Väestöliiton hyvinvointi Oy.

− Juuri työsuhteen alkuun kasautuu ihmisillä usein paljon odotuksia mutta myös isoja paineita. Alun onnistumisen edellytys onkin työyhteisön hyvä vastaanottokyky. Mielihyvin duunissa -hankkeen valmennuksissa työyhteisö saa mahdollisuuden vahvistaa omaa vastaanottokykyään, kertoo erityisasiantuntija Tove Lassenius Kuntoutussäätiöstä.

Työpajat on jaettu kolmeen osaan:

Toivottu tulevaisuus -työpajassa on mahdollisuus konkretisoida muutostoiveita, jotka liittyvät mielekkääseen työntekoon. Harjoitukset auttavat löytämään motivaation ja vahvistamaan työyhteisön myönteistä tunnetilaa ja osallisuuden kokemusta.

Henkinen työturvallisuus ja rakentava kommunikaatio -työpajassa vahvistetaan työyhteisön psykologista turvallisuutta.  Myös valmiudet kohdata työhyvinvointia uhkaavia tilanteita rakentavalla tavalla kasvavat. Psykologiseen turvallisuuteen pohjaava keskinäinen luottamus on yhteistoiminnan kehittämisen perusta.

Työstä palautuminen -työpajassa tarkastellaan, miltä osin työnantaja, esihenkilö, työyhteisö ja työntekijä itse ovat vastuussa palautumisesta ja opitaan myös optimoimaan omaa vireystilaa. Tutkimukset korostavat, että työpäivän aikainen palautuminen on työssä jaksamisen ja työuupumisen ehkäisyn kannalta keskeinen tekijä.

− Työyhteisön vastaanottokykyvalmennuksissa yhteisö saa mahdollisuuden rakentaa juuri itselleen sopivan käytännönläheisen etenemissuunnitelman, joka vastaa uuden, vuonna 2022 voimaan tulleen yhteistoimintalain vaatimuksia, Lassenius tuo esiin.

Ilmoittaudu työpajoihin tästä. 

Lisää tietoa Mielihyvin duunissa -hankkeesta