Siirry sisältöön

Yrittäjä, haluaisitko palkata nuoren palkkatuella?

TE-toimiston työkykykoordinaattori neuvoo, mitä tukia yritys voi saada, kun se työllistää osa- tai täsmätyökykyisen nuoren. Tule kuulemaan lisää webinaariin!

− Kaikki yrittäjät eivät tiedä TE-toimistojen Työkykykoordinaattori-palveluista yrityksille. Siinä syy, miksi järjestämme webinaarin 13.3., sanoo Jaana Kemppainen Kuntoutussäätiöstä.

TE-toimistojen työkykykoordinaattoreiden tehtävänä on antaa tietoa ja neuvoa tukimuodoista, joita yritys voi hakea silloin, kun se on työllistämässä esimerkiksi osatyökykyistä nuorta.

− Yritys voi saada esimerkiksi palkkatukea palkatessaan nuoren, jolla voi olla nepsy-haasteita tai masennusta.

Myös työkokeilu voi olla yksi tärkeä vaihtoehto, joka saattaa auttaa nuoria pääsemään kiinni työelämään.

− Työkokeilu voi olla hieno tilaisuus niin työnantajalle kuin työntekijälle.

Kumpikin saa tunnustella, miltä yhteistyö tuntuu. Nuori saa tutustua rauhassa työnkuvaansa, ja työnantaja pääsee tutustumaan nuoreen ja tämän vahvuuksiin.

− Nuorella voi olla epävarmuutta omista taidoistaan tai jaksamisestaan. Työkokeilussa hän parhaimmillaan huomaa, että hän osaakin homman. Hän saa itsevarmuutta.

TE-toimiston työkykykoordinaattori voi neuvoa yrittäjää myös siinä, miten työn voi muokata vastaamaan nuoren työkykyä, osaamista ja voimavaroja. TYKOlta voi saada vinkkejä esimerkiksi työn tauottamiseen tai ohjeiden antamiseen.

− Työkykykoordinaattorin voi miettiä ikään kuin välikädeksi: hän voi tarvittaessa olla mukana auttamassa työnantajaa ja -tekijää ymmärtämään toisiaan. Hän voi auttaa muokkaamaan työtä molemmille sopivaksi tai auttaa vaikeiden asioiden sanoittamisessa. Työkykykoordinaattoreista on tukea niin työntekijälle kuin työnantajalle.

Jaana Kemppainen koordinoi Kuntoutussäätiössä TYKO-koulutuksia ja -täydennyskoulutuksia sekä valtakunnallista työkykykoordinaattoreiden verkostoa. TYKOjen työtavassa yhtenä tärkeänä lähtökohtana on ratkaisu- ja voimavarakeskeisyys, se, että ihminen nähdään ennen kaikkea vahvuuksiensa, voimavarojensa ja olemassa olevan työkyvyn kautta.

− Meistä ihan jokaiselle tekisi hyvää, että alkaisimme nähdä toisemme ja itsemme työelämässä ennen kaikkea potentiaalimme kautta. Se innostaa tekemään töitä.

Webinaarin ohjelma: Työnantajan tuet nuoren työllistämiseen: TE-toimiston työkykykoordinaattori yrittäjän tukena

Aika: 13.3.2024 klo 15−16

Kouluttajat: Jaana-Maarit Hyytiäinen, työkykykoordinaattori, Pohjanmaan työ-ja elinkeinotoimisto ja Paula Huttunen, työkykykoordinaattori, yrityspalvelut, Kainuu

Ilmoittaudu mukaan!